måndag 30 april 2012

Grillad kronärtskocka med chili och vitlök

Ett bra grilltips om man har lite tid och vill göra nåt extra är de här kronärtskockorna som helgrillas med smör, vitlök, chili, persilja och citron. Vi grillade dem på träkolsgrill och det blev riktigt gott!


4 st stora kronärtskockor
100 g smör
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk krossad chilipeppar
1/2 dl hackad persilja
rivet skal och saft från en citron
1/2 tsk salt

Bryt av stammen, låt kockorna ligga i ljummet vatten i 30 minuter.
Smält smöret och fräs vitlöken lätt, tillsätt chili, persilja, citron skal och saft och salt.
Ta upp kockorna, slå dem lätt så att de öppnar sig något.
Fördela hälften av smöret på kockorna, låt det smälta ner mellan bladen.
Slå in kockorna i aluminiumfolie.

Grill
Låt briketterna brinna ner till askgrå bädd som formas till jämn hög. Lägg på kockorna på kanten runt glödbädden, stäng locket, lämna spjällen öppna. Tillaga på ca 200 C i minst 1 timme.
Vrid paketen 1 ggn.
Öppna paketen men låt dem ligga kvar och eftergrilla under lock ytterligare 15-20 minuter tills bladen lätt lossnar.

Servera med med resterande varmt vitlökssmör.

Receptet är ur "Killen vid grillen" av Jonas Borssén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar