tisdag 1 maj 2012

Grillad lax med bönsallad, vitlökssås och rostad mandel



Recepten med grillad lax är populära och här kommer ytterligare ett! Laxen är kryddad med spiskummin och den serveras med en fräsch sallad med cannelinibönor, en god vitlökssås och rostad mandel. Rätten går relativt snabbt att göra. Viktigt bara att man använder ett halster när man grillar fisk annars fastnar det gärna på gallret.

Till 4 personer

Lax
900 g laxfilé utan skinn
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
svartpeppar

Bönsallad
1 burk cannelinibönor
1/2 finhackad rödlök eller 4 stjälkar salladslök
1 ask körsbärstomater
2 msk olivolja
2 krm salt

Vitlökssås
4 hela vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 skivor rostbröd utan kanter
1msk rödvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
ca 1/2 tsk salt (smaka av)

1 1/2 dl sötmandel

Krydda laxen på båda sidor och lägg den i ett halster
Tänd grillen
Skölj bönorna noga, blanda ingrediensera till bönsallad och värm den
Mixa alla ingredienser till såsen
Rosta och grovhacka mandeln
När grillen är riktigt het, grilla laxen på båda sidor, ca 2-3 minuter per sida

Servera laxen med sallad, sås och mandel

Receptet kommer från "Killen med grillen" av Jonas Borssén



2 kommentarer:

  1. Ser smarrigt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det verkligen, kan verkligen rekommenderas!

      Radera