torsdag 10 maj 2012

Spagetti med pesto genovese



En fräsch rätt som också mättar bra är spagetti med pesto genovese. Det är oerhört lätt och snabbt att göra, i synnerhet om man har en mixer. Vi använder valnötter istället för pinjenötter, de smakar oftast bättre.
Så här års är det också väldigt lätt att odla baslika i köksfönstret.
Bredså frön i kruka, lägg fröna på ytan och fukta med en vattenspruta. Håll ytan fuktig tills de börjar gro, det tar bara ett par dagar i ett varmt fönster. När de första riktiga bladen kommer, efter hjärtbladen, kan man sätta ett par, tre plantor i en 12 cm kruka med blomjord. Plantorna kan du ha hela sommaren, vattna så att de inte torkar ut och ha de gärna i ett fönster utan gassande sol. Plocka bort blomknoppar, de gör bladen bittra att äta.

Pasta med pesto

2 krukor basilika
50 g parmesanost
1-2 vitlöksklyftor
Mixa i mixer (eller mortla som i orginalreceptet)
Tillsätt 1 dl olivolja i en stråle, mixa lite till.
Lägg i en handfull valnötter och ett krm salt, mixa kort
Servera till nykokt spagetti


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar