Ett fräscht och enkelt sätt att servera klassisk saltimbocca romana är med ångkokta grönsaker. Så serveras rätten ofta i Rom varifrån rätten kommer.
I ångugnen behåller broccolin och morötterna sin krispighet, färg och framför allt sin smak. Ångkokt broccoli smakar sött!
Skala och dela 6 morötter, lägg i i ångugnen med 100 % ånga i ca 30-40 minuter.
Dela broccolin i några större bitar, lägg in i ångugnen när det återstår ca 15 minuter för morötterna
Banka ut 1 skiva kalvinnanlår per person
salta lätt, vrid ett varv på pepparkvarnen
Lägg på 1 större salviablad eller ett par små
Lägg på en tunn skiva parma- eller serrano-skinka
Fäst ihop med små trästickor
Vänd i vetemjöl
Smält en klick smör i medelhet stekpanna, tillsätt 1 msk olivolja
Fräs snabbt, nån minut per sida, lägg köttet på en tallrik
Tillsätt 1 dl torrt vitt vin till stekpannan, koka ihop under ett par minuter tills skyn tjocknat något
Lägg upp saltimboccan, häll över skyn och lägg upp grönsakerna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar