Jag älskar begreppet SLOW FOOD! För mig betyder det närproducerad mat i möjligaste mån och varsamt tillagad från grunden.
söndag 8 maj 2011
Wrap med kyckling och avocado salsa
En riktigt fräsch sommarrätt som smakar ljuvligt samtidigt som den mättar på ett bra sätt och ger en massa bra nyttigheter. Stekt lime-marinerad kycklingfilé tillsammans med en salsa på avocado, tomat, rödlök, lime och färsk koriander på en varm tortilla. En riktig fullträff!
Kyckling
800 g kycklingfilé
1 lime
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar eller ett par små torkade peperoncinis
smör
rapsolja
1 dl kycklingbuljong
Skär kycklingfilén i 2 cm bitar och lägg i en skål. Droppa saft från en lime, marinera i 15 minuter.
Hacka vitlök och chili, fräs lite kort i olja och smör, salta kycklingen och stek den färdig.
Häll över kycklingbuljongen.
Salsa
3 avocados
1 rödlök
3 tomater
1 lime
1 tsk salt
2 msk hackad färsk koriander
Skala och dela avocadon i tärningar
Hacka löken
Dela, kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar
Blanda avocado, tomater och lök.
Droppa över saften från en lime.
Salta och lägg i hackad koriander.
Värm färdiga tortillabröd i micro eller vanlig ugn.
Servera som wraps med kyckling och salsa i brödet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jøtte gott. tack
SvaraRadera