Jag älskar begreppet SLOW FOOD! För mig betyder det närproducerad mat i möjligaste mån och varsamt tillagad från grunden.
onsdag 16 maj 2012
Klassisk rulltårta med hallonsylt
Kommer ni ihåg den klassiska rulltårtan med sylt, den som mormor gjorde? Idag inleder vi långhelgen med en mjuk och saftig rulltårta fylld med en god ekologisk hallonsylt. Den gick snabbt att göra, på mindre än en halvtimme var den klar!
Klassisk rulltårta med hallonsylt
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller grädde
2 dl god hallonsylt
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner mjöl blandad med bakpulver.
Tillsätt mjölken eller grädden.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, 3x4 dm
Grädda i 200 C varmluft eller 225 C vanlig ugnsvärme i 5-8 minuter tills kakan är genomgräddad.
Under tiden kakan gräddas, lägg ut ett nytt bakplåtspapper och sockra det.
Den färdiga kakan stjälps upp på det sockrade pappret genast.
Bred hastigt på sylten och rulla sen ihop kakan medan den är varm.
Låt kakan svalna i sitt papper innan den skärs upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den var supergod och jättesaftig!
SvaraRaderaSer verkligen god ut! Ska ta och göra direkt!
SvaraRadera