fredag 6 maj 2011

Dry Martini och inbakade oliver i ångugn-den bästa fredagskombon!

Vill ni inleda helgen på ett riktigt trevligt sätt ska ni göra en Dry Martini på det här sättet och till den servera smördegsinbakade ansjovisoliver. Här kommer ångugnen väl till pass. Bättre start på fredagskvällen kan ni inte få!


Dry Martini
Per person:
5 cl kylskåpskall gin
1 tsk torr Vermouth
lite citron-zest (ett drag med zestjärnet)
1 oliv med ansjovis
några droppar olivspad
1 isbit
Blanda


Häll genom hålsil i väl nedkylda glas, lägg i en oliv.


Inbakade oliver
Halvtina 1 färdig smörplatta 
Dela i 15 delar
Tryck till varje bit och lägg en oliv på och sno ihop till en liten boll.
Lägg med skarven nedåt på en plåt med smörpapper.
Grädda i ångugn med varmluft, 225 grader, 80 % ånga i ca 8 minuter, stäng av ångan och 
grädda ytterligare i 3 minuter.
Det går också bra i en vanlig ugn, 225 grader ca 10 minuter tills de fått färg.
Låt svalna ca 5 minuter innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar