tisdag 3 maj 2011

Fullkornspasta á l´arrabiata

En mycket god variant på penne á l´arrbiata passar bra en regnig och kall tisdagkväll som denna. Rustik fullkornspenne från Barilla smakar bra tillsammans med lök, tomater, ansjovis, chili, olivolja och persilja. Ett glas rustikt vin förhöjer!

Recept 4 personer

1 burk hela tomater (eller krossade)
0,75 dl olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
3 hackade ansjovisfiléer
salt
5 st hackade peperoncinis 
2 dl hackad persilja
parmesanost
400-500 g fullkorns penne

Värm olivoljan i en stor kastrull och fräs försiktigt lök, vitlök, ansjovis och peperoncinis tills det är mjukt (det ska inte ta färg).
Tillsätt tomaterna och 1/2 tsk salt, koka under lock i ca 25 minuter. Krossa tomaterna med en slev.
Koka pastan i rikligt med vatten enligt instruktioner på paketet.
När pastan är klar får vattnet rinna av och därefter blandas pastan med den färdiga såsen i såskastrullen. Tillsätt den hackade persiljan.

Servera med riven parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar