tisdag 10 maj 2011

Saltimbocca med ångkokta grönsaker



















Ett fräscht och enkelt sätt att servera klassisk saltimbocca romana är med ångkokta grönsaker. Så serveras rätten ofta i Rom varifrån rätten kommer.

I ångugnen behåller broccolin och morötterna sin krispighet, färg och framför allt sin smak. Ångkokt broccoli smakar sött!



Saltimbocca med ångkokt broccoli och morötter

Skala och dela 6 morötter, lägg i i ångugnen med 100 % ånga i ca 30-40 minuter. 
Dela broccolin i några större bitar, lägg in i ångugnen när det återstår ca 15 minuter för morötterna

Banka ut 1 skiva kalvinnanlår per person
salta lätt, vrid ett varv på pepparkvarnen
Lägg på 1 större salviablad eller ett par små
Lägg på en tunn skiva parma- eller serrano-skinka 
Fäst ihop med små trästickor
Vänd i vetemjöl

Smält en klick smör i medelhet stekpanna, tillsätt 1 msk olivolja
Fräs snabbt, nån minut per sida, lägg köttet på en tallrik
Tillsätt 1 dl torrt vitt vin till stekpannan, koka ihop under ett par minuter tills skyn tjocknat något

Lägg upp saltimboccan, häll över skyn och lägg upp grönsakerna


          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar