Jag älskar begreppet SLOW FOOD! För mig betyder det närproducerad mat i möjligaste mån och varsamt tillagad från grunden.
tisdag 1 maj 2012
Grillad lax med bönsallad, vitlökssås och rostad mandel
Recepten med grillad lax är populära och här kommer ytterligare ett! Laxen är kryddad med spiskummin och den serveras med en fräsch sallad med cannelinibönor, en god vitlökssås och rostad mandel. Rätten går relativt snabbt att göra. Viktigt bara att man använder ett halster när man grillar fisk annars fastnar det gärna på gallret.
Till 4 personer
Lax
900 g laxfilé utan skinn
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
svartpeppar
Bönsallad
1 burk cannelinibönor
1/2 finhackad rödlök eller 4 stjälkar salladslök
1 ask körsbärstomater
2 msk olivolja
2 krm salt
Vitlökssås
4 hela vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 skivor rostbröd utan kanter
1msk rödvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
ca 1/2 tsk salt (smaka av)
1 1/2 dl sötmandel
Krydda laxen på båda sidor och lägg den i ett halster
Tänd grillen
Skölj bönorna noga, blanda ingrediensera till bönsallad och värm den
Mixa alla ingredienser till såsen
Rosta och grovhacka mandeln
När grillen är riktigt het, grilla laxen på båda sidor, ca 2-3 minuter per sida
Servera laxen med sallad, sås och mandel
Receptet kommer från "Killen med grillen" av Jonas Borssén
Etiketter:
bön,
cannelinibönor,
grillad,
lax,
sallad,
spiskummin,
träkols
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser smarrigt ut!
SvaraRaderaDet var det verkligen, kan verkligen rekommenderas!
Radera