torsdag 28 april 2011

Tinnas grillburgare

Torsdagskväll, vacker kvällsol, skönt i luften. Finns det något bättre sätt att avsluta en vardag i april än att tända grillen och tillaga hamburgarna på glödande kol? Det här receptet utvecklade jag för många år sen och vi äter dem fortfarande ofta under sommarmånaderna. De blir saftiga och mycket välsmakande. Som tillbehör tar vi sallad, rödlök, tomater, kanske jalapeno, ibland inlagd gurka och hamburgerbröd. För att få dem jämna i formen och klara samtidigt använder vi ett hamburgerjärn.


Idag har jag upptäckt Matbloggar.com. En spännande site med några riktigt bra bloggar. Kan rekommenderas om du vill bli inspirerad av andra duktiga bloggare.


 http://www.matbloggar.com/  



                                Tinnas grillburgare


600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
1 hackad gul lök
2 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja

Fräs den hackade löken i rapsoljan
Blanda den frästa löken med övriga ingredienser.
Forma 6 st burgare
Grilla med direkt 1 minut per sida.
Grilla med indirekt värme 4-6 minuter







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar