söndag 22 maj 2011

Grillad quesadilla med getost, päron och chilli

Har du ändå grillen igång kan det vara kul att också grilla drinktilltugget! Vi fick över ett par skivor getost från förra veckan och då passade det bra att göra den här lilla förrätten/tillltugget.

Till 4 personer

4 små tortillabröd
2 skivor getostrulle
1 liten bit purjolök 
2 päron
2 msk inlagd jalapeno

Skär getosten i småbitar. Bre ut getosten på två tortillas. Skiva purjolök och päron, finhacka jalapeno. Fördela purjolök, päron och jalapeno på de två bröden med getost. Lägg på ett tortilla- bröd som ett lock på vardera tortillan.

När glöden är askgrå, lägg dina två quesadillas på gallret. När osten smält något, efter 30 sekunder till en minut, kan du trycka lite lätt ovanpå så att de "klistar" ihop. Vänd quesadillas och grilla den andra sidan max nån minut.
Skär upp quesadillan i trekanter och servera gärna med ett glas rödvin.   

Receptet kommer från "Eat the heat" av Jonas Borssén.

2 kommentarer:

  1. Det är det, spännande kombo med getost och päron. Man får passa på nu medan det fortfarande är grillväder!

    SvaraRadera